Archive for the 'Teemat' Category

Kuntauudistuksen laki: “Elä ja anna toisten kuolla” -videot

KHI Forum järjesti kuntauudistusta koskevan keskustelutilaisuuden Kasvihuoneilmiössä 21.4.2012.
Hallitus suoritti helmi-maaliskuun 2012 aikana maakuntakierroksen koko maassa, jossa suurin osa kuntapäättäjistä – mukana monia myös hallituspuolueista – asettui vastustamaan pääministeri Jyrki Kataisen ja kuntaministeri Henna Virkkusen ajamaa virkamiestyöryhmän valmistelemaa kunta-mallia. Useat tutkijat ja oikeusoppineet (mm. perustuslain erityisasiantuntija, akatemiaprofessori K. Tuori) pitävät salaisissa [...]

Lue lisää ja kommentoi...

Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?

Kysymyksen asettelussa kansalaisoikeuksista, ihmisoikeuksista ja yrittäjyyten kohdistuvasta virkavallan lainkäytöstä: Vastaus on yksiselitteisesti KYLLÄ.

KHI Forumin tapahtumassa Nummi-Pusulassa 16. tammikuuta 2011 verokonsultti Liisa Mariaporin, omakohtaiseen kokemukseen perustuvan haastattelu-luennon jälkeen n. kolmen tunnin ajan tallennettin videolle esimerkkitapauksia virkavallan väärinkäytöstä henkilökohtaisina kokemuksina .

Erityisesti käsiteltin pienyrittäjiin kohdistuvaa raadollista vallankäyttöä verotus-, lupamenettely- ja työoikeuden tapauksissa, viranomaiskäytännössä harkintaoikeutta voi ammatillisesti alimittainen viranhaltija käyttää henkilökohtaisena vallankäyttönä. Eräät tapaukset ovat niin hurjia kansalais- ja ihmisoikeuksien loukkauksia, etrteivät ne suomalisen lainkäytön osilta pitäisi voida olla mahdollista; jotenka ei siis ihme jo joku käyttäytyy omituisesti kun häneltä ja läheisiltään on viesty kaikki – elämä ja tulevaisuus.

Tapahtuma osoitti miten haamurajalla Suomessa on demokratia, kansal../..

Lue lisää ja kommentoi...

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät

KGB ja CIA olivat aktiivisesti mukana Suomen poliittisissa kuvioissa sodan jälkeisenä aikana Kekkosen voimien ehtymiseen saakka. Heikki Urmas kertoo uuden kirjansa paljastuksista.
Katso videot.

Lue lisää ja kommentoi...

Karjalan kysymys

Mikä on kenellekkin isänmaa, synnyinmaa tai kotimaa? Luennoitsijana Pro Karelia -lehden päätoimittaja Veikko Saksi. Katso video.

Lue lisää ja kommentoi...

Talvi- ja jatkosodan kielletty historia

KHI Forumin 1. teematapahtuma Kasvihuoneilmiössä. Keskustelun alustaa Erkki Hautamäki, jonka esitelmä haastaa virallisen historiankirjoituksen.

Lue lisää ja kommentoi...