Kysymyksen asettelussa kansalaisoikeuksista, ihmisoikeuksista ja yrittäjyyten kohdistuvasta virkavallan lainkäytöstä:
Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?
Vastaus on yksiselitteisesti KYLLÄ.
KHI Forumin tapahtumassa Nummi-Pusulassa 16. tammikuuta 2011 verokonsultti Liisa Mariaporin, omakohtaiseen kokemukseen perustuvan haastattelu-luennon jälkeen n. kolmen tunnin ajan tallennettin videolle esimerkkitapauksia virkavallan väärinkäytöstä henkilökohtaisina kokemuksina .Kirjan “verottaja tappolinjalla” esittely/tilaus
Erityisesti käsiteltin pienyrittäjiin kohdistuvaa raadollista vallankäyttöä verotus-, lupamenettely- ja työoikeuden tapauksissa, viranomaiskäytännössä harkintaoikeutta voi ammatillisesti alimittainen viranhaltija käyttää henkilökohtaisena vallankäyttönä. Eräät tapaukset ovat niin hurjia kansalais- ja ihmisoikeuksien loukkauksia, etrteivät ne suomalisen lainkäytön osilta pitäisi voida olla mahdollista; jotenka ei siis ihme jo joku käyttäytyy omituisesti kun häneltä ja läheisiltään on viesty kaikki – elämä ja tulevaisuus.
…
Mariaporin luento ja haastattelu videoidaan ja julkaistaan netissä.
Mariaporin tapauksen käsittelyssä EIT:ssä oli kysymys oikeudenkäynnin kestosta Suomen oikeuslaitoksessa ja verorikosasiassa kuullun todistajan sananvapaudesta sekä vielä siitä, loukattiinko veroviranomaisia kirjallaan arvostelleen henkilön sananvapautta jo sillä, että hänelle määrättiin herjauksesta ehdollinen vankeusrangaistus.
Tosiseikat tapauksessa: Valittajaa kuultiin joulukuussa 1997 veroasiantuntijan ominaisuudessa veropetoksesta syytetyn vastaajan todistajana. Näyttö käsitti mm. verotarkastajien A:n ja B:n laatiman verontarkastuskertomuksen. Valittaja teki omia laskelmiaan syytetyn veronalaisesta tulosta. Ero arvioissa oli noin 2,5 miljoonaa markkaa. Kun häneltä kysyttiin eri kerroilla, saattoiko ero johtua tarkastajien huolimattomuudesta tai ammatillisesta osaamattomuudesta, hän totesi, että ainoa selitys oli tahallisuus, koska tarkastajien luvuille ei ollut minkäänlaista perustetta.
Oikeustaistelun aikana Liisa Mariapori kirjoitti kirjan ”Verottaja tappolinjalla”, joka nyt toimii kansalaiskeskustelun avaajana. Vuoden Lappilainen, vuoden Rovaniemeläinen, Jatunin hurtta, Naistoimittajien kellokas 1996 on Liisa Mariapori, ekonomi KTM, veroesittelijä Rovaniemeltä. Kellokkaaksi Liisa valittiin kansalaisrohkeudesta, jota hän on osoittanut vaatiessaan oikeudenmukaista verotusta ja puolustaessaan yrittäjiä verottajan kohtuuttomuuksia vastaan. Tehdessään asiasta julkisen hän on puuttunut yhteiskunnallisesti tärkeään asiaan: Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?
Luennon runko koostuu seuraavista aiheista:
- tulosjohtaminen
- verohallinnon tulokset pitäisi mitata konkurssien vähäisyydellä
- 80%:sti virheelliset verotarkastuskertomukset
- mielivaltaiset arvioverotukset
- presidentti Martti Ahtisaari puuttui peliin
- oikeusturvatyöryhmän tutkimukset
- verotoimisto tutkii itse itsensä
- valtiontalouden tarkastusviraston nollatutkimus
- virkamiesdiktatuuri
- oikeussuojajärjestelmämme ei toimi
- itse en rikkonut virkavelvollisuuksiani, vaan toimin juuri niiden mukaiset
- potkut
- EIT kumosi herjaustuomioni ja vapautti kirjan ”Verottaja tappolinjalla” ilman sensuuria myyntiin
Mistä tämän kolmentunnin pätkän näkee livenä?
.. sori ei livenä, vaan siis netistä 🙂
Vk 19 alkuviikosta pitäisi olla Vimeossa näkyvissä n. 4 tuntia materiaalia neljässä osassa
Siis koskien videoiden valmistumista tarkoitin tämän viikon,eli viikon 6 alkuviikkoa ( enkä toukokuun viikkoa 19).En tiedä miten sotkin näin yksinkertaisen asian. Anteeksi väärä tieto!
Kiitos paljon tästä tapahtumsta, sivustosta ja videoista. Itselläni on kokemusta tästä ihmisoikeuspolkemisesta, verottaja teki nokkelan harkintaverotuksen ja nyt on verovelkaa 150 000,00 euroa tyhjästä. Täysin toimiva firma meni, tuli liiketoimintakielto ja nyt ketkutellaan, ettei koti mene alta.
Tutkin asiaa ja selvisi, että 90 % ulosotoista Suomessa on verottajan ulosottoja yksittäisille ihmisille. Luultavasti samanlaisia kuin minun kohdalla.
Kiitoa Mariaporille, ilman hänen aktiivista työtä luulisin olevani kourallisen muiden kanssa yksittäistapauksia.
Ikävä kyllä kuulin tilaisuudesta vasta jälkikäteen. Tsemppiä ja jaksamista kaikille!
Miksi puheääni ei enää kuulu?
Erittäin hyvä ja ajatuksia herättävä video. Harmi, ettei sitä ole käsitelty julkisuudessa laajemmin.
Nämä tässä mainitut asiat ovat isoja asioita, mutta olen melko varma, että lähes jokainen on jollain tavalla kohdannut samanlaista kusetusta pienemmissä asioissa virkamieskoneiston taholta. Metsänomistajat ja maanviljelijät tapaavat sitä jatkuvasti, ja onkin hyvin yleistä etteivät he vanhat ihmiset jaksa alkaa pienistä asioista verottajan kanssa tinkaamaan vaan hyväksyvät esimerkiksi veroilmoitukset sellaisenaan. Näin toimi mm. isoisäni vanhoilla päivillään ja nyt isänikin on tympääntynyt.
Metsien hoito oli aikanaan täysin epäpätevien virkamiesten mielivallan alla. Isoisäni tiesi esimerkiksi, ettei semmoisella pohjalla missä kuusikko kasvaa, viihdy mänty hyvin. Virkamiehet kuitenkin uhkasivat oikeustoimilla joten ne oli pakko jyrätä katepillarilla nurin ja istuttaa mäntyä. Nehän tietenkin kasvavat huonosti ja nyt niillä alueilla on luonnollisesti alkanut kuusi raivaamaan tilaa.
Toinen tapaus taas oli sellainen, että oli useampi hehtaari suurta koivumetsää. Metsäinsinöörit kuitenkin vaativat, että nämä tulee pannoittaa ja istuttaa mäntyä (puusta revitään tuohi pois, jolloin se kuolee pystyyn). Isoisäni ei ensin suostunut, mutta taas uhattiin oikeustoimilla joten se oli tehtävä. Sanottiin jopa, ettei näitä puita saisi edes tehdä haloiksi. Semmoista tuhlausta ei tietenkään pystytty hyväksymään, kun talo kuitenkin lämpeni puulla. Tarkastaja oli kuulemmä lähtenyt vihaisesti ulos pirtistä ja sanonut, että tästä kuullaan vielä. Eteenpäin se ei kuitenkaan lopulta mennyt.
Itse en näe tässä mitään muuta kuin halun päästä uhkaamaan ja käyttämään valtaa ja perisuomalaista kateutta toisen omaisuutta kohtaan.
Ja sitten vielä puhutaan niin kauniisti kuinka asiat hoidettiin aikanaan sulassa sovussa.
Suomessa on vallalla kusetuksen kulttuuri.