KHI Forumin esittely

KHI Forum on uusi poliittisesti ja maailmankatsomuksellisesti riippumaton kaikille avoin kansalaisfoorumi.

Suomi voi pahoin. Uljas selviytymiskertomuksemme on muuttumassa kansalliseksi murhenäytelmäksi. Itsenäisyytemme alkuvuosikymmeniltä ja niiden jälkeiseltä YYA-ajalta perua oleva sisä- ja ulkopolitiikka hallintomalleineen vakiinnutti konsensukseen perustuvan yhteiskuntajärjestelmän. Se ei monien mielestä ole aitoa länsimaista demokratiaa vaan suomettunutta lumedemokratiaa. Omasta ajastamme voidaan puhua jälki-suomettumisena, jossa yhteiskunnan syvärakenteissa rehottava rakenteellinen korruptio hyvä veli -järjestelmineen mahdollistaa jatkuvat kansalaisten ja pienyrittäjien oikeudenloukkaukset. Vapaaseen keskusteluun tottumaton kansa ja media vaikenevat suurista kysymyksistä edelleen. Kansainväliset sopimukset ihmisoikeuksien ja puolueettoman oikeudenkäynnin takaamisesta jäävät vain kauniiksi sanoiksi. Suomi saa yksinään enemmän langettavia tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta kuin muut pohjoismaat yhteensä. Yhä häpeämättömämmäksi käyvä julkinen valehtelu ja yhteiskunnallisten epäkohtien kaunistelu ovat maan tapa. Arvomaailman romahdus on johtanut moraalittomaan omaneduntavoitteluun sekä lisääntyvään psyykkiseen ja fyysiseen väkivallan käyttöön. Syrjäytyneiden massojen osana on toivottomuus ja patologinen masennus. Kansansa hyljänneet vastuunkantajat vastaavat yhteiskuntaamme kohdistuvaan arvosteluun vain tekopyhällä hurskastelulla ja katteettomilla lupauksilla.

Kehityksen suunta on käännettävä ylös syöksykierteestä! Ainoastaan vääristelemättömän tiedon ja avoimen keskustelun avulla kansamme voi saada takaisin menettämänsä itsetunnon ja halun toimia aktiivisesti paremman Suomen puolesta, jolloin päättäjiinkin kohdistuva muutospaine kasvaa.

KHI Forum pyrkii aktivoimaan kansalaiskeskustelua aiheista, joista poliittiseen tai taloudelliseen valtaan kytkeytynyt valtamedia vaikenee, tiedottaa puutteellisesti tai vääristellen tosiasioita. Yhteiskunnallisten kysymysten lisäksi KHI Forum haluaa pitää esillä myös kulttuurillista ja maailmankatsomuksellista näkökulmaa. KHI Forumin kansansivistyksellinen tavoite on snellmanilaisen valistuksen ja sivistyksen ylöskohottamisella luoda yhteisöllistä henkeä.

Jos sinulla on hyvä keskustelun aihe, ota yhteyttä tiedottajaan ja ehdota! Myös Hyde Park -tyyppinen vapaa esiintyminen on mahdollista tarvittaessa, tai kun varsinaista järjestettyä tilaisuutta ei ole.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Alustajat, esitelmöitsijät ja paneelikeskusteluihin osallistujat kutsutaan tai haastetaan. Esitykset myös videoidaan ja ne on tarkoitus esittää suorina lähetyksinä Internetissä ja arkistoida pysyvästi nähtäville. Yleisö tekee kysymyksiä ja kommentoi. Lopuksi vapaata keskustelua. KHI Forumin yhteiskuntakriittisyys ei merkitse sitä, etteivätkö myös valtapuolueet ja kansalaisjärjestöt kannattajineen olisi tervetulleita. Medialle tilaisuudet tuovat myös uusia uutisaiheita.

Kokoontumispaikkana on Kasvihuoneilmiön kahvila vanhalla 1-tiellä, josta KHI Forum on saanut nimensäkin. Kasvokkain tapahtuvan kokoontumisen lisäksi keskustelua käydään myös Internetissä Promerit.net-sivustolla.

4 kommenttia artikkeliin ”KHI Forumin esittely”

  1. Heippa.

    Onpa tärkeitä ja mielenkiintoisia asioita. Taas joukko rohkeita suomalaisia, jotka ovat uskaltaneet avata suunsa :D. Tulikin heti alussa mieleen, että miksei heitä ole jo vaiennettu, niin on käynyt monelle :(. Ehkä niin on jo käynytkin, nyt on kulunut jo 2 vuotta viimeisestä tapahtumasta?

    Miten on, onko Teillä siellä vielä jotain toimintaa ja tapahtumia, mitä sinne nykyisin kuuluu?

Jätä kommentti