Kuntauudistuksen laki: “Elä ja anna toisten kuolla” -videot

KHI Forum järjesti kuntauudistusta koskevan keskustelutilaisuuden Kasvihuoneilmiössä 21.4.2012. Hallitus suoritti helmi-maaliskuun 2012 aikana maakuntakierroksen koko maassa, jossa suurin osa kuntapäättäjistä – mukana monia myös hallituspuolueista – asettui vastustamaan pääministeri Jyrki Kataisen ja kuntaministeri Henna Virkkusen ajamaa virkamiestyöryhmän valmistelemaa kunta-mallia. Useat tutkijat ja oikeusoppineet (mm. perustuslain erityisasiantuntija, akatemiaprofessori K. Tuori) pitävät salaisissa hallitusneuvotteluissa päätettyä kuntauudistusta läpiviemisprosesseineen … Lue lisää

Kuntauudistuksen laki: “Elä ja anna toisten kuolla”

Kriittistä kansalaiskeskustelua Kasvihuoneilmiössä lauantaina 21.4.2012 klo 13–18.

Suurin osa kuntapäättäjistä vastustaa hallituksen esitystä kuntauudistuksesta ja monet tutkijat ja oikeusoppineet pitävät salaisissa hallitusneuvotteluissa päätettyä uudistusta läpiviemisprosesseineen perustuslain vastaisena demokratian irvikuvana. Julkista keskustelua aiheesta on käyty monin eri tavoin, mutta vallitseva maantapa, salaaminen ja peittely, jatkuu. Poliittisesti ja aatteellisesti sitoutumaton KHI Forum aikoo murtaa tabut ja ottaa aiheen keskusteluun tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.

Alustajina poliittisia vaikuttajia: kansanedustaja Eero Lehti (Kok, Kerava), kansanedustaja Matti Saarinen (sd, Lohja), kansanedustaja Lauri Heikkilä (PS, Marttila), Espoon kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Mikko Hintsala (Kesk) ja Uudenmaan vihreiden puheenjohtaja Kristian von Essen (Siuntio). Alustusten jälkeen yleisökeskustelua.